You live you learn
You love you learn
You cry you learn
You lose you learn
You bleed you learn
You scream you learn
En wanneer zal Alison (
Morisette) You game you learn hieraan gaan toevoegen?

Dit moet ik toch nog even kwijt, eeuwen na al het getwitter en anderszins geblog, maar wat was het een goede dag, de 23ste april! UGame – Ulearn kende haar tweede symposium over nieuwe media, marketing en mediawijsheid. De aftrap van Helene Blowers was zeer inspirerend: na een echte voetbalwave leidde zij het publiek langs trends, zoals de Kindle (volgens analyse meer verkocht in eerste jaar dan de iPod) en mobielromans. Ze liet zien dat bijvoorbeeld de spreiding van het gebruik van mobiele netwerken veel beter is dan het Internet, en waarschuwde ons dat in 2018 bibliotheken op het punt staan te verdwijnen. Via haar “veranderkampioenschap” bracht ze een mooie metafoor in (de Phoenix) en een nieuwe term (Lifebrary).

Lifebrary phoenix
Als je bent geinteresseerd in de complete presentatie van Helene, deze is beschikbaar op slideshare – Finding The Phoenix: Feathers, Flight & the Future of Libraries

Met de woorden “curiosity, creativity en collaboration” nog nagalmend, was de keynote van de middag van Father Roderick ook behoorlijk onderhoudend, maar dan op een ander vlak: Kerken, bibliotheken en onderwijsinstellingen als “oude” instituten die de mensen helpen bij hun zoektocht naar inspiratie en informatie. En ik kreeg donderdag in ieder geval veel inspiratie en informatie. Aan (onder anderen) Liesbeth Mantel, Anke Versteeg, Erik Boekesteijn en Jaap van de Geer veel dank daarvoor!

 

Blog views as per June 25, 2013: 2448. After that date post was migrated to this new url.