Het is de tijd van het jaar dat er zomaar gaatjes in de agenda opspringen. Gaatjes die natuurlijk wel gevuld moeten worden. Een gesprek dat Maria en ik vorige week hadden met de directeur van IOS Press maakte me nieuwsgierig om wat meer van het verband tussen “berries” en altzheimer te weten te komen. Dus ik ging op zoek.

 

Via mijn nieuwsgierigheid kwam ik op een nieuwspagina van de ScienceDaily terecht waarin ik zie dat de paarse pigmenten in fruit ook kunnen helpen om obesitas te voorkomen. Zo, waar paars allemaal niet goed voor is! De “nutrition” omgeving van “About.com” geeft ook maar meteen suggesties voor het serveren van “berries”.

Vervolgens neus ik nog even bij de nieuwshoek van IOS Press die ook interessante persberichten toont. Daar vind ik een artikel over de effecten van cafeïne op altzheimer (aangetoond bij muizen) en zelfs appelsap (b)lijkt wonderen te doen.

Een andere link die ik laatst in mijn Delicious account had bewaard, was een link naar een artikel uit het tijdschrift “Understanding complex systems”. Daar moet ik in mijn vorige zoektocht (het was in dezelfde “sessie” als die hierboven beschreven) op gekomen zijn, maar waarom en hoe? En die lacune is trouwens een interessant fenomeen. De samenvatting maakt gewag van een ietwat open deur: Om het beter te doen dan je concurrenten, moet je mensen en middelen creatiever en intelligenter inzetten.

Ook nog even wat bibliotheekvoer tot slot, een leuk artikeltje (alweer even geleden!) uit Information Today van DOK Delft. Erik Boekesteijn schrijft over de bibliotheek als verhalenverteller, een concept dat ons nieuwe TU Delft Science Centre ook wil gaan toepassen rond intrigerende Delfste wetenschappers.

 

Blog views as per June 25, 2013: 1929. After that date post was migrated to this new url.