Net na de vakantie viel een kaartje, natuurlijk wel wat ouderwets, van ICM Opleidingen en Trainingen op de deurmat. De 10 tips voor “Nooit meer Stress” vond ik helemaal fishy en herhaal ik hier graag!

1. Geef je aandacht aan 1 ding tegelijk
2. Doe vooral dingen die je leuk vindt
3. Durf “nee” te zeggen
4. Kom altijd 5 minuten eerder op een afspraak
5. Geniet van het moment en ontspan
6. Vermijd gestreste situaties of personen
7. Luister meer en praat iets minder
8. Gebruik de kracht van positief denken
9. Wees af en toe alleen met jezelf
10. Vergeet nooit te lachen
 De muur
Dagelijks kijk ik even naar mijn muur …

Een week geleden hadden we met een klein groepje een brainstormsessie over het Library Learning Centre, bedoeld om nu inhoud te gaan geven aan de verbouwde ruimtes en mooie plekken in ons gebouw. We startten de dag (maandagochtend) met een kleine rondwandeling door de binnenstad van Delft, waar we opvallende dingen in de stad (rond klantvriendelijkheid, maar ook openheid, transparantie of toegankelijkheid) vastlegden en met elkaar bespraken. Ik kom toch regelmatig in deze binnenstad, maar zo’n half uurtje (terwijl ik de lunch voor de groep inkocht) op een andere manier dezelfde plek bekijken, doet echt wonderen.

Dat is toch verbazingwekkend. Als het ons zou lukken om zo’n manier in onze eigen bibliotheek of werkplek rond te lopen, en deze dingen zouden observeren en aanpakken, en we gebruiken dan ook nog de 10 NMS tips, dan blijft het inderdaad gewoon vakantie in het hoofd …… (met dank aan Liesbeth en Renske voor deze foto’s)

Inspiratie uit de stad
 Vanuit de stad ...
Zou jij hier gaan eten? Uitverkoop is nog nooit zo duidelijk geweest.

 

Blog views as per June 25, 2013: 2281. After that date post was migrated to this new url.