Sinds half januari combineer ik tijdelijk de functie van HR Manager voor de Universiteitsdienst met die van manager Library Relations. Een mooie kans om het domein van Human Resources binnen de TU Delft te verkennen. Natuurlijk maak je als integraal manager zelf ook veel stappen op dit terrein, maar de context wordt veel duidelijker. Al had ik wel de HR Strategie gelezen, ik moet me natuurlijk nu meer verdiepen in het principe “freedom to excel”.

 

Blog views as per June 25, 2013: 1331. After that date post was migrated to this new url.

 

“Om haar missie uit te kunnen voeren heeft de TU Delft deskundige en vakbekwame mensen nodig en een organisatiecultuur waarin mensen de vrijheid krijgen en de verantwoordelijkheid nemen om zich te ontwikkelen. Een klimaat waarin mensen elkaar stimuleren en open staan voor verandering, waarin iedereen continu blijft leren en intensief samenwerkt. Door middel van employer branding zet de TU Delft zichzelf actiever in de markt als favoriete werkgever voor toptalenten en high potentials die graag in zo’n omgeving werken.”

 

Ik zie hier meteen een verbinding in naar het nieuwe werken, waar wij als Library mee verder willen gaan, en waar de TU Delft begeleid door de projectgroep 2Flow richting en betekenis aan gaat geven. De teugels laten vieren kan immers verrassende bewegingen opleveren. Het lastige daarvan is natuurlijk dat je vantevoren niet weet of het dan wel de “goede kant” opgaat. Dat doet me denken aan een bijeenkomst van 2Flow waar ik bij mocht zijn, een paar weken geleden, waarbij Henny van Egmond aanhaalde dat “het geven van verantwoordelijkheden ook betekent dat je ze ergens anders moet weghalen”. Die bijeenkomst van 2Flow was in het Art Centre in Delft (wat een prachtplek blijft dat toch voor inspiratiesessies), waar ik vandaag (13 mei) samen met het managementteam van HR een heidag had. We hebben de locatie bijzonder goed benut, en uit deze dag neem ik mee (ik citeer hier een collega HR Manager): “als je het heel druk hebt, doe dan even helemaal niets”.

WAD Delft: “Als je het heel druk hebt, doe dan even helemaal niets”