Tja, op de een of andere manier lukt het me sinds ik terug ben van vakantie (half augustus) wat minder om te bloggen of tweets de wereld in te sturen. Vandaag vond ik toch een speciale dag: het is immers 1 september en een moment om even stil te staan bij mijn eerste maand als directeur van de TU Delft Library. Ik vond het nog wel mooi gevonden van mezelf wat ik op LinkedIn had geschreven om de verandering in positie te markeren: Proud to be responsible for such a challenging organisation, as of August 2011. TU Delft Library is buzzing and bubbling with bright people, beautiful collections in an astonishing building.

Ik heb mezelf tijd gegeven (en dat is iets meer dan 1 maand B)) om te wennen aan deze nieuwe plek. Natuurlijk staat mijn agenda wel vol met allerlei overleggen, maar ik ben heel bewust met iedereen waar mijn voorgangster standaard bilaterale gesprekken mee had, introductiegesprekken in te plannen, en dat hoeft niet meteen in de eerste twee weken te gebeuren. Ik maak onderscheid in wat ik zelf moet weten of achterhalen of wat kennis is die prima is belegd bij iemand anders in onze organisatie. Ik lees gericht bij, en heb vooralsnog geduld.

Ik was hier dus nog nooit geweest, in de boekentoren van Gent. Een prachtig uitzicht over Gent, en straks (in 2017) toegankelijk voor iedereen, dat mooie stukje on top.

Dit is een echt testlokaal

Wat kan hier wel? Pauzeren, babbelen, lunchen, koffie en red bull drinken. Wat kan hier niet? Rommelen, studeren, roken. Dat studeren leverde bij mij een frons op, wat doen ze dan als er per ongeluk toch gestudeerd wordt? Kun je misschien door te babbelen ook dingen leren, en mag dat dan ook niet?

In die paar weekjes na mijn vakantie is er zo ontzettend veel leuks voorbij gekomen. Aan projecten waar wij aan mee (gaan doen) over data, virtual images, 3D-objecten, geo-informatie, samenwerking in het land met DANS en eScience Center, of samenwerking in de TU Delft mbt nadenken over onze multimedia services of het digitaliseren van de studentendossiers, het inrichten van Sharepoint voor de personeelsdossiers, het calamiteitenplan, een bezoekje aan onze collega’s in Gent, twittercursussen die wij gaan geven aan de TU Delft medewerkers, de openbare lezing van de Cultural Professor straks in ons Library Learning Centre en natuurlijk onze grote verrassing voor de opening van het academisch jaar volgende week, iets met bloemen en de kegel.

Lekker weer een maand voor de boeg!

 

Blog views as per June 25, 2013: 1573. After that date post was migrated to this new url.