Vandaag hadden we binnen de TU Delft Library onze halfjaarlijkse projectenmarkt. Projectleiders presenteren daar aan de interne organisatie de voortgang van enkele van de lopende of te starten projecten. Het gaf een goed gevoel te zien hoe divers en toch ook eensgezind we bezig zijn.

Inventarisatie gebouwen TU Delft
We treffen wat aan! Van schilderijen, papierpers, beschimmelde ordners tot kasten vol dia’s. Het is goed dat we deze inventarisatie zijn gestart. Over een maand zijn we klaar en dan gaat het werk pas beginnen natuurlijk.

Geïntegreerde onderzoeksondersteuning: Research support
Al een paar jaar draaien we er om heen en nu gaat het lopen. We zijn bijna klaar om door middel van interviews scherp te krijgen waar onze onderzoekers behoefte aan hebben. Geïntegreerde ondersteuning van de onderzoekscyclus: van ideevorming, het vinden van geld, het doen van onderzoek naar het uiteindelijke publiceren van de resultaten.

Nieuwe medewerkers’ pagina’s
Het koppelen van systemen bleek toch nog niet zo eenvoudig als het leek – binnenkort tonen we alle relevante en te delen informatie die we hebben over ons wetenschappelijk (en ondersteunend) personeel met de buitenwereld.

Personalisatie
En tenslotte een te starten project waarbij we hopen het gedrag van onze gebruikers in het zoeksysteem Discover te volgen en hun commentaar te ontvangen en terug te geven aan andere gebruikers. Heel spannend. Projectleider Karin Clavel vertelde over de gebruikersprofielen en de verschillen tussen de “filers” en de “pilers”: de eerste categorie houdt van mapjes en ordening, en de tweede categorie kan de weg prima vinden in de eigen chaos of “piles”. Je zou in feite beide categorieën gebruikers willen faciliteren in de functionaliteit die je biedt.

Het viel me op dat het thema “koppelen” als een rode draad door drie van deze projecten loopt. Het koppelen van ondersteunende diensten tbv onderzoeksondersteuning en van gegevens bij de medewerkers’ pagina’s en Discover. Als ik erover nadenk en naar ons totale projectenportfolio kijk, dan is deze rode draad nog wel verder te volgen, denk maar aan een samenwerkingsomgeving met behulp van Sharepoint of “het nieuwe werken” project Ik werk (koppelen te lezen als ontmoetingen faciliteren). Dat vind ik nou leuk!

 

Blog views as per June 25, 2013: 1355. After that date post was migrated to this new url.