Mag het weer even? De beste wensen, een gelukkig nieuwjaar, proost allen!

Het beviel vorig jaar goed, dus ik ga gewoon weer even terugblikken met gepaste trots. Een zinnetje dat ik me de laatste tijd vaak laat ontvallen is “het moet goed voelen”, en dat doet dit ook.

Mind you:

We lanceerden een nieuwe website, waar ons streven om veel interactie en activiteit daar plaats te laten vinden, goed blijkt te lukken. Kijk maar eens naar de laatste update van Karin Clavel over haar ervaring met het nieuwe werken. Sociale media komen steeds meer de bibliotheek in, zowel in ons eigen gebruik, als in instructies die wij geven. Zo heeft @marionvanputten sinds dit najaar de Twittercursus voor TU Delft medewerkers op zich genomen. En zijn we te “joinen” op facebook.

Een ander momentum hadden we te pakken met de lancering van de nieuwe pagina voor de DRI (Delft Research-based Initiative) Energy: een handzaam overzicht gemaakt door onze informatiespecialist Jorden Esser in samenwerking met de wetenschappers van Energy en de afdeling Marketing & Communicatie.

De Library als fysieke plek blijft ook in ontwikkeling. Zo zagen we het afgelopen jaar onder meer de patent parade langskomen in het Library Learning Centre, en een expositie over The Mechanical Brain, cursussen voor presentatievaardighed en snellezen, en meerdere groeperingen gebruik maken van onze mooie ruimtes. De excellente studenten aan de TU Delft hebben nu een eigen plek: Hive, in ons gebouw, en we hadden in de laatste tentamenperiode van het jaar XXL Openingstijden, elke dag een uur eerder en twee uur later open! Daar gaan we komend jaar in ieder geval in de tentamenperiode van januari weer mee verder.

We namen ook afscheid van de faculteitsbibliotheek van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (waarbij het ons is gelukt in een razend tempo de locatie te ontruimen), de plek die we nog voor Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek hadden ingericht in The Fellowship, en bedachten een nieuwe constructie samen met de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen. Daar is op 26 april het StuDoc geopend, een studielandschap in beheer bij de faculteit zelf, en vanuit de backoffice ondersteund door ons.

Ja, en dan heb ik het nog niet gehad over hoeveel objecten we er alweer bij hebben gekregen in de TU Delft Repository, onze samenwerking vanuit 3TU.datacentrum met DANS, alle nieuwe aanwinsten, de leuke samenwerkingsprojecten met TU Delft studenten, mede geïniteerd door Jessica van den Doel, die in 2011 bij ons werkzaam was als management trainee, onze inventarisatie van alle TU Delft gebouwen met betrekking tot het archief en het CRM en … alvast sorry voor alles en iedereen die ik hier nu niet vermeld! We gaan wederom volgend jaar gewoon weer verder!

Blog views as per June 25, 2013: 1505. After that date post was migrated to this new url.