Even dan, ik kan het toch niet laten, er zijn zulke leuke dingen om even te laten zien en over te vertellen. Eerst een vraag voor de naam van onze chatbot (ik help jou, help jij mij?). En dan onze nieuwe Library voyager, om het toevallig tegenkomen van zomaar een boek in de digitale wereld terug te brengen. Ik zou zeggen komt dat zien in ons Library Learning Centre.

Het thema serendipity is een mooi thema. Ik was bij het 25-jarig jubileum van de uitgeverij IOS Press. Ik ontmoette daar onder anderen de emeritus hoogleraar Ig Snellen. We raakten met elkaar in gesprek tijdens het eten; we aten allebei vegetarisch:). We hadden een interessant onderhoud over de invloed van ICT in het contact tussen de ambtenaar en de burger. Vervolgens kwamen we over bibliotheken te spreken, en LDE (de samenwerking tussen Leiden, Delft en Erasmus). Snellen verwees me naar zijn proefschrift: hij vertelde me dat we niet doelgericht, maar doelzoekend bezig moeten zijn.

Hij vertelde me over zijn vriend en collega John Leslie King, die de strategie voor bibliotheken in california mede had bepaald (een jaar of tien geleden), en nu in Michigan zit. Of het me ergens brengt weet ik niet, maar ik vind dit al heel interessant uit zijn CV:

epistemic infrastructure are organized around three topics: the academy (including institutionalized education of all kinds, but focusing on higher education); systematic collecting (libraries, archives, museums, galleries, aquaria, zoos, etc.); and crowd-sourced knowledge (Wikipedia, ineractive blogs, electronic information markets, etc.)”

Enfin, ik had gezegd “just a minute”, dus daar houd ik me ook aan, gewoon even een korte blog tussendoor.

Blog views as per June 25, 2013: 1176. After that date post was migrated to this new url.