Het gaat soms goed, het gaat soms beter, het gaat nooit zomaar vanzelf … Iedereen een librarious 2011!

Niet te lang natuurlijk, maar even kan het wel: terugkijken naar het afgelopen jaar, daar is 24 december toch een mooi moment voor. Tijdens onze eerste aanzet voor de strategie 2011-2015 in januari 2010 blikten we ook kort vooruit naar 2010. En hebben we gedaan wat we daar aankondigden? Zonder nu me te laten verleiden tot het maken van een mooi afgevinkt lijstje, gewoon even achter elkaar op een rij.

Ik herinner me een jaar vol verleiding, met een groeiend aantal e-books, en steeds meer materiaal in een zoekactie te vinden door middel van een nieuwe release van Discover, de eerste dataset met een doi (digital object identifier) in het 3TU.datacentrum, zodat de data vindbaar is en blijft, de mogelijkheid om in het Library Learning Centre zelf je boeken te lenen en terug te brengen, en meteen te laten weten wat je van het boek vond, steeds meer studenten die gebruik maken van onze vernieuwde studieplekken en projectruimtes, en die vanaf januari 2011 tijdens de tentamenperiode kunnen genieten van koffie in The Cone, een aantrekkelijke leeskamer in the Treasury, knuffelgeiten voor elk 1000ste object in de TU Delft repository, een dyslexie portal met audiofiles, onbeperkte toegang tot de IEEE databases, steeds meer opleidingen die onze vernieuwde informatievaardigheden volgen, METIS bij TU Delft Library,  de echte start van onze klantenservice op meebo en twitter, een geslaagde proefperiode rond het nieuwe werken, waarin deelnemers van alles hebben uitgeprobeerd, van werken in een smartwork centre tot thuis, van minder formeel overleg tot overleggen met behulp van skype, een derde UGame-ULearn op rij, de start van onze multimedia repository, met prenten, maar ook de weblectures van iTunes U, de keuze van de TU Delft voor sharepoint als samenwerkingsomgeving en …

Oops niet te lang had ik beloofd, dus ik stop maar even, we gaan volgend jaar gewoon weer verder!

Blog views as per June 25, 2013: 1340. After that date post was migrated to this new url.